Theater De Wegwijzer
vers smakelijk gezond

Specialiteit deze week

 


Aantal:


Menu voor woensdag 12 augustus. Deze week koken we Frans. Bestellen voor maandag 10 augustus 23.00 uur. U kunt het vers afhalen woensdag tussen 17.00 en 19.00 uur. .

 

Mosterdsoep € 5,00

Aantal:

 Boeuf Bourgignon met ardappelgratin € 11,50

Aantal:

Quiche lorraine € 8,50

Aantal:

Salade Nicoise met verse tonijn € 10,00

Aantal:

En het toetje? Clafoutis.

€ 4,50

 

Aantal:

Wilt u ons nog iets laten weten?

Naam:

E-Mail:

Telefoon:




Geen tijd of zin om te koken?

Iedere woensdag kookt De Wegwijzer lekkere en gezonde afhaalmaaltijden.
Keuze uit verschillende maaltijden, of soepen en een salade.

Altijd dagvers klaargemaakt, puur, met zo veel mogelijk biologische en lokale ingrediënten.

Je bestelt je maaltijd(en) maandag voor 23.00 uur en kan ze de daarop volgende woensdag tussen 17.00 en 19.00 uur vers ophalen bij Theater de Wegwijzer.

In principe geven we ze gekoeld mee. Drie dagen houdbaar in de koelkast. Drie maanden houdbaar in de vriezer.
U kunt de maaltijd ook warm meekrijgen wanneer u thuis meteen wilt eten.

Het menu staat hier iedere maandag!

Onze verpakkingen zijn allemaal biobased en gecertificeerd composteerbaar.

Een maaltijd voor één persoon weegt 500 gram. Soep is 500 ml.

Onze verpakkingen kunnen maximaal 100 graden hebben.

Wilt u met een hogere temperatuur verwarmen, haal dan het gerecht uit de verpakking en plaats in een ovenschaal of op een vuurvast bord.

Bereidingstips

De maaltijden zijn vers bereid.
U maakt ze thuis warm. (Tenzij als u wilt dat wij uw maaltijden warm meegeven om gelijk op te eten natuurlijk).

Anders bewaar de maaltijd koel. 
Het is vers, dus thuis meteen de koeling in. De t.h.t. datum kunt u vinden op de verpakking.

Invriezen

U kunt de maaltijd invriezen t/m de t.h.t. datum. Het beste is om de maaltijd binnen 3 maanden op te eten. Daar wordt uw gerecht niet slechter van. Maar ook niet altijd beter. Bij het invriezen van gerechten verliest het iets aan structuur en voedingswaarde. Belangrijk is ook het ontdooien: het liefst 24 uur in de koeling. Na ontdooien niet nogmaals invriezen.

Verwarmen

De maaltijd maakt u het makkelijkste warm in de magnetron. Dit duurt bij 600 watt ca. 6 minuten. Maar het verschilt per maaltijd en per magnetron. Dus tussentijds even controleren.
Roer indien mogelijk het gerecht even door na verhitting. Het kan geen kwaad om indien gewenst de maaltijd dan nog een paar minuten in de magnetron te plaatsen. Bovenstaande tijd geldt per maaltijd. Dus twee maaltijden is dubbele tijd, etc. Wij zijn geen voorstander van het verhitten in de magnetron van bevroren maaltijden. Altijd eerst ontdooien.

Gaat u soep opwarmen in de magnetron? Giet de soep over in een soepkom. Stel de magnetron in op 600 watt en verwarm de soep ongeveer 3 minuten.

Heeft u een drukloze stoomoven? Dan kunt u de gesloten verpakking zonder in te prikken zo in de stoomoven zetten op 100ºC gedurende ongeveer 25 minuten.

In een reguliere oven (onder- & bovenwarmte of hete lucht) kunt u de maaltijd ook verwarmen, bij max. 100ºC. Verwijder de deksel en plaats het gerecht in de oven gedurende 30 minuten. Eventueel aluminiumfolie er over heen leggen om uitdrogen te voorkomen.
Wat ook kan: de gerechten over scheppen in een ovenschaal (keramisch/glas), afdekken met aluminiumfolie en vervolgens 15 minuten verhitten op 160ºC.

Op het fornuis gaat ook prima. Verdeel de maaltijd in een anti-aanbak pan, leg het deksel er op en verhit op laag vuur, af en toe roeren.

Maakt u twee dagen gebruik van dezelfde maaltijd? Maak dan de helft warm en bewaar de andere helft koel. Heeft u van een reeds verhitte maaltijd iets over? Zet deze dan onafgedekt in de koeling tot het gerecht koud is. Dan afdekken en binnen 36 uur weer verhitten en eten.

Allergenen

Onze gerechten worden vers voorbereid in een omgeving waar ook de onderstaande allergenen aanwezig kunnen zijn.

Heeft u een vraag over hoe wij omgaan onze recepten en de allergenen, neem gerust contact met ons op.